Ard Klijsen
September 2022, Oosterhout

Kun je kort iets vertellen over jezelf en je functie binnen Klijsen makelaars?
“Mijn naam is Ard Klijsen van Klijsen makelaars & adviseurs. Met een team van 5 denken wij al ruim 55 jaar mee om woondromen te verwezenlijken. We doen dit op het gebied van landelijk wonen, maar ook stedelijk, nieuwbouw en voor agrarische bedrijven.”

Zie je een veranderende vraag naar huisvesting in Nederland?
“Mensen gaan meer letten op het energielabel, gasverbruik en ook meer kijken naar systeemwoningen. Alternatieve oplossingen om woonlasten naar beneden te krijgen.”

De markt ontwikkelt zich aan alle kanten. “Wat wij vooral willen en blijven doen is het ontzorgen van onze klanten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we bijblijven in marktontwikkelingen.”

Een samenwerking met THEBOXSYSTEM is daar een voorbeeld van.

“Door de huizenprijzen, ruimtegebrek en zorg die wij families willen bieden zie je dat units, zoals THEBOXSYSTEM, een uitkomst kunnen bieden voor woningzoekenden in Nederland. We zien ook vaker de vraag bij bezichtigingen naar de mogelijkheden van mantelzorg. Zeker in het landelijk wonen en buitengebied is het zeer interessant.”

Wat was jouw rol in de realisatie van de mantelzorgwoning die samen met TBXS is ontstaan?
“Het is uit enthousiasme geboren. Ongeveer 3 jaar geleden ben ik in contact gekomen met Eric van THEBOXSYSTEM. We zitten in een hetzelfde werkgebied, maar ik zie ons niet als concurrenten. We vullen elkaar aan. Gelukkig zagen we dat allebei zo.”

“De belangrijkste rol die voor mij is weggelegd is het doorverwijzen naar een partij die kwaliteit levert. Een goed bedrijf dat luistert naar wensen van de mensen.”

Hoe kijk jij als makelaar aan tegen (modulaire) concepten als TBXS?
“Het is kleinschalig, het heeft weinig onderhoud en lage energiekosten. Dat maakt het interessant.”

“Neem bijvoorbeeld mensen op leeftijd die uit een groot huis willen, maar niet terecht kunnen of willen in een bejaardenhuis. Dan zijn er niet altijd veel opties. Modulaire concepten kunnen dan uitkomst bieden. Bovendien is het fijn als ze dicht bij de kinderen kunnen zijn voor eventuele zorg.”

Wat was voor Klijsen makelaars & adviseurs de belangrijkste reden om met TBXS samen te werken?
“We werken in hetzelfde gebied en Eric en ik voelen elkaar goed aan. Dan is het ook een stukje gunning naar elkaar. Ik ben voorstander van samenwerken, zonder elkaar in de wielen te rijden. Samen bereik je meer. Het gaat er mij ook om dat ik mijn klanten een oplossing kan bieden als ze een bepaalde vraag hebben.”

Wat is voor de bewoners het grootste voordeel van de gerealiseerde mantelzorgwoning?
“Een belangrijk onderdeel voor bewoners is uiteraard dat het prijstechnisch interessant is en ze moeten het mooi vinden. Het is snel weggezet en daarmee is er weinig bouwoverlast.”

Waar ben je het meest trots op als je terugkijkt op de realisatie van het complete project?
“Dat de klant zijn doel heeft bereikt. Voor mij is het belangrijkste dat mensen nieuwe huisvesting hebben wat ze prettig en mooi vinden.”

“Als makelaar vind ik dat ook het mooiste van mijn vak: Dat mensen met plezier wonen in een nieuwe huis dat ze hebben gekocht.”

Mantelzorgwoning THEBOXSYSTEM