Mantelzorg

Het geven van (langdurige) zorg aan iemand uit de naaste omgeving wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends. Er is vaak geen keus. Een partner is dementerend, een buurman krijgt een chronische ziekte of een ouder wordt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen.

Mantelzorg is het vrijwillig en onbetaald verlenen van zorg en ondersteuning aan mensen met fysieke, verstandelijke of (sociaal)psychische beperkingen in hun familie, huishouden of directe sociale omgeving. Mantelzorg overstijgt de gebruikelijke hulp, omdat mantelzorgers zich richten op één bepaalde persoon waar zij een bijzondere relatie mee hebben.

Waarom is mantelzorg belangrijk

Mantelzorg komt meestal plotseling. Vaak bij ziekte of beperkingen van uw kind, partner of ouder wordt er mantelzorg gegeven. Ook wordt er regelmatig een mantelzorgwoning geplaatst als de persoon nog geen zorg nodig heeft. Dit heeft als voordeel dat niet alles op het laatste moment geregeld hoeft te worden.

Dankzij mantelzorg kunnen mensen langer thuis blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving en sociale kring. Ook onderhouden met mantelzorgverkrijgers hun sociale contacten met de mantelzorggevers.

Mogelijkheden

THEBOXSYSTEM is een innovatieve speler in de markt van huisvesting. Naast volwaardige snel te bouwen woningen ook gespecialiseerd in flexibele huisvesting, aanpasbaar aan elke levensfase en gebruiksbehoefte van de bewoner/gebruiker.

Waarom een mantelzorgwoning van THEBOXSYSTEM

De woning wordt volledig aangepast aan de zorgwensen voor een mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning van THEBOXSYSTEM is gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk. Ideaal als snelheid een belangrijk criterium is. Geen langdurige aanvraagperiodes en bouwprocedures. De woning wordt geproduceerd in de fabriek en compleet in één keer geplaatst.

Geen stof, herrie of bouwoverlast. Het systeem is makkelijk en snel te plaatsen of verplaatsen en direct klaar voor gebruik.

Hoelang duurt de realisatie van onze mantelzorgwoningen

Bij mantelzorgwoningen kan het zo zijn dat er snel een zorgwoning moet worden gerealiseerd. Dankzij het modulaire systeem dat THEBOXSYSTEM al in haar eigen fabriek produceert kan THEBOXSYSTEM de Boxen in een korte tijd plaatsen. De productieperiode ligt gemiddeld rond de 16 weken. Dit komt van pas als er spoed is bij de vraag naar mantelzorg. Ook neemt de plaatsing van de mantelzorgwoning maar enkele dagen in beslag.

Vergunningsvrij

In de meeste gevallen heeft u voor het plaatsen van onze mantelzorgwoningen geen omgevingsvergunning nodig. Wel moet voldaan worden aan het bouwbesluit. Als u advies wil over het plaatsen van een van onze mantelzorgwoningen kunt u contact opnemen doormiddel van de onderstaande mail.

 

Pre mantelzorg

De overheid stimuleert de vraag van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Voor mensen met een zorgindicatie is dit mogelijk met behulp van een mantelzorgwoning. Mocht het zo zijn dat u nog niet over een zorgindicatie beschikt dan bestaat er pre-mantelzorg. Veel gemeente willen hierbij meewerken aan de situatie waarbij ouderen die nog geen directe zorg nodig hebben, wel al bij hun kinderen kunnen gaan wonen. Bij de meeste gemeente kunt u een pré-mantelzorgwoonverzoek indienen. Dit is per gemeente verschillend.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een Pré-mantelzorgwoning neem dan contact op met ons.

 

Thomas Hopman

Thomas Hopman

Mantelzorgwoning adviseur

VRAGEN OVER ONZE MANTELZORGWONING?

“Ik begeleid mensen graag met hun aankoop en het indelen van hun mantelzorgwoning, hiermee wil ik de mensen zoveel mogelijk ontzorgen.”

KOM EENS LANGS!

Koopvaardijweg 2 4906 CV Oosterhout

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd naar een woning, kantoor of andere oplossing van THEBOXSYSTEM? Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een persoonlijke rondleiding.