Mantelzorg

Het geven van (langdurige) zorg aan iemand uit de naaste omgeving wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends. Er is vaak geen keus. Een partner is dementerend, een buurman krijgt een chronische ziekte of een ouder wordt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen.

Mantelzorg is het vrijwillig en onbetaald verlenen van zorg en ondersteuning aan mensen met fysieke, verstandelijke of (sociaal)psychische beperkingen in hun familie, huishouden of directe sociale omgeving. Mantelzorg overstijgt de gebruikelijke hulp, omdat mantelzorgers zich richten op één bepaalde persoon waar zij een bijzondere relatie mee hebben.

Waarom is mantelzorg belangrijk

Mantelzorg komt meestal plotseling. Vaak bij ziekte of beperkingen van uw kind, partner of ouder wordt er mantelzorg gegeven. Ook wordt er regelmatig een mantelzorgwoning geplaatst als de persoon nog geen zorg nodig heeft. Dit heeft als voordeel dat niet alles op het laatste moment geregeld hoeft te worden.

Dankzij mantelzorg kunnen mensen langer thuis blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving en sociale kring. Ook onderhouden met mantelzorgverkrijgers hun sociale contacten met de mantelzorggevers.

Vragen over onze mantelzorgwoning?

“Wij begeleiden mensen graag met hun aankoop en het indelen van hun mantelzorgwoning, hiermee willen wij de mensen zoveel mogelijk ontzorgen.”

Voor vragen of advies over onze mantelzorgwoningen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

KOM EENS LANGS!

Koopvaardijweg 2 4906 CV Oosterhout

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd naar een woning, kantoor of andere oplossing van THEBOXSYSTEM? Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een persoonlijke rondleiding.